Naslovnica / Novosti / Zaključen natječaj za novi dramski tekst - rezultati 1. srpnja

Objavljeno: Srijeda, 25. svibnja 2016.

Zaključen natječaj za novi dramski tekst - rezultati 1. srpnja

Zaključen natječaj za novi dramski tekst - rezultati 1. srpnja

Dvadeset i pet dramskih tekstova Iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine pristiglo je na upravo zaključeni Javni poziv HNK Split za novi dramski tekst u sklopu projekta Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i privatnog života.

Povjerenstvo u sastavu Andrea Mladinić, glumica splitskog HNK, Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, te Jasen Boko, dramaturg i voditelj projekta, 1. srpnja objavit će naslov drame čiji će autor/ica biti nagrađen/a s 30.000 kuna bruto.

Nagrađena drama u sezoni 2016./2017. bit će praizvedena u produkciji HNK Split.

Projekt je financiran u sklopu programa Europske komisije nazvanog Rights, Equality and Citizenship- Prava, jednakost, građanstvo. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a partneri na projektu su HNK Split, Udruga Riječi/Prave/Predstave i MAMFORCE (Spona komunikacije). Ciljana skupina produkcije su mladi u dobi od 15 do 19 godina, a predstava će gostovati u srednjim školama i na scenama u županijama Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj.