Naslovnica / Novosti

Novosti

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je 3. prosinca preminuo maestro Vjekoslav Šutej. Komemoracija bivšem prvom dirigentu i ravnatelju Opere HNK Split održat će se u velikoj dvorani HNK Split u utorak, 8. prosinca s početkom u 12 sati. Istoga će dana u atriju Kazališta biti otvorena knjiga žalosti.

U četvrtak, 3. prosinca na komornoj sceni Foyera Hrvatskog narodnog kazališta Split predstava Marlene Dietrich obilježit će desetu obljetnicu izvođenja. Predstava koja je na istom mjestu premijerno izvedena u prosincu 1998. po tekstovnom predlošku Ivana Lea Lema, Ane Tonković Dolenčić i Vlatka Broza, a u kojoj jednu od najkarizmatičnijih zvijezda filma i pozornice utjelovljuje Ksenija Prohaska, izvedena je preko 250 puta širom svijeta.

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split 1. prosinca odlazi na turneju u Italiju, u sklopu koje će tijekom prosinca i siječnja nastupiti 32 puta pred publikom u više od 20 gradova izvedbama predstava Ščelkunčik, Labuđe jezero i Don Quijote.

Na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta nagrade su dobili umjetnici Hrvatskog narodnog kazališta Split Tomislav Mužek i Ajdar Valejev. Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika svečanost se održala na pozornici zagrebačkog HNK u utorak 24. studenog.

Solisti Baleta splitskog HNK Andrej Kremz i Doron Perk debitirat će u glavnim ulogama u Minkusovom baletu Don Quijote, u izvedbi koja je na programu 17. studenog u 18 sati.

Objavljeno: 11.11.2009.

ILIJA ZOVKO (1941 – 2009)

Glumac Ilija Zovko preminuo je u Splitu, u ponedjeljak 9. studenog 2009. Komemoracija će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u petak, 13. studenog u 12 sati

Žiriji Nagrade hrvatskog glumišta, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika za tu najcjenjeniju strukovnu nagradu u hrvatskom kazalištu čak su 11 nominacija dali predstavama i umjetnicima splitskog Hrvatskog narodnog kazališta.

Drama Hrvatskog narodnog kazališta Split gostovat će na Skupi festivalu u Skopju gdje će u subotu 7. studenog izvesti predstavu Bog masakra Yasmine Reze.

Dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split nastupit će 3. studenog na 10. Međunarodnom kazališnom festivalu Fjodor Volkov u Jaroslavu u Rusiji, gdje će izvesti dramu Zločin i kazna Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u režiji i dramatizaciji Aleksandra Ogarjova.

Od 16. rujna do 6. listopada 2009. u Atriju HNK Split upisuju se pretplate. Dosadašnji pretplatnici svoje pretplate moraju potvrditi do 30. rujna 2009.