Naslovnica / Marulićevi dani / Poziv za prijavu predstava za 25. Marulićeve dane

Poziv za prijavu predstava za 25. Marulićeve dane

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame «Marulićevi dani», Festival "25. Marulićevi dani" će se održati u svom tradicionalnom terminu, odnosno u vremenu od 21. do 30. travnja 2015. (čl. 8 pravilnika), te je (na sjednici Festivalskog vijeća) kao izbornik imenovan gospodin Tomislav Zajec, dramski pisac i dramaturg.

 

U skladu s odredbama Pravilnika:

 

  • kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava hrvatskih autora koje su premijerno izvedene nakon 1. veljače 2014. godine, odnosno godine u kojoj je održan prethodni Festival i predstave koje će biti premijerno izvedene do 1. veljače 2015. odnosno tekuće godine u kojoj će se održati Festival.
  • krajnji rok za prijave predstava je 5. siječnja 2015; godine u kojoj se održava Festival.
  • za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu predstave, plakat i DVD predstave (ako ih kazalište ima), dok za predstave kojih je premijera planirana i biti će izvedene do 1. veljače 2015; treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split (te izbornika Festivala)
  • organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu te osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu.
  • Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.

 

U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, kazališta mogu (što ranije) prijaviti svoje predstave i uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi u novoj kazališnoj sezoni za one predstave za koje su termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini naknadno utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati termini. Kao podloga za uvid u predstavu može poslužiti i video-zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.

 

Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 25. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 ili na fax: 021 361 260 ili e.mail: stankatrgo@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, intendant@hnk-split.hr

 

Svim kazalištima koja su prijavili predstave za 24. Marulićeve dane zahvaljujem i čestitam nagrađenima.

 

Ravnatelj Festivala hrvatske drame "Marulićevi dani", intendant HNK Split

 

Goran Golovko