Naslovnica / Marulićevi dani / Arhiva / 7. Marulićevi dani (1997)

7. Marulićevi dani (1997)

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske u Splitu su od 21. do 29. travnja 1997. održani 7. Marulićevi dani. Izbornik Anatolij Kudrjavcev odabrao je:

Darko Lukić PLASTIČNE KAMELIJE HNK Ivan pl. Zajc Rijeka
Mate Matišić ANĐELI BABILONA DK Gavella Zagreb
Dejan Šorak PAUK I PEPELJUGA Teatar u gostima, Zagreb
PRIKAZANJE ŽIVOTA SV. LOVRINCA MUČENIKA Hvarsko pučko kazalište
Miro Gavran LJUBAVI GEORGEA WASHINGTONA Epilog teatar, Zagreb
Luko Paljetak POSLJEDNJI LJETNI CVIJET Kazalište Marina Držića, Dubrovnik
Janko Polić Kamov MAMINO SRCE Hrvatsko narodno kazalište Split
Miroslav Krleža ADAM I EVA / HRVATSKA RAPSODIJA Hrvatsko narodno kazalište osijek
Rene Medvešek HAMPER izvan konkurencije Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb
   
   
   
   
   

Žiri 7. Marulićevih dana u sastavu: Neva Bulić, glumica (predsjedavajuća), Želimir Ciglar, kazališni kritičar, Borisa B. Hrovata, kazališni kritičar, Goran Golovko, redatelj, te akademik Ivana Aralice, književnik dodijelio je slijedeće nagrade:
Nagrada za predstav u cjelini dodjeljuje se izvođačima predstave "Ljubavi Goergea Washingtona" Mira Gavrana u izvedbi Epilog teatra iz Zagreba (većinom glasova).
U Splitu, 28.travnja 1997.
Nagrada za režiju dodjeljuje se Ozrenu Prohiću za režiju predstave "Posljednji ljetni cvijet" Luke Paljetka u izvedbi Kazališta Marina Držića Dubrovnik. (jednoglasno).
Nagrade za glumačka ostvarenja:
Doris Šarić-Kukuljica za ulogu Nine u predstavi "Plastične kamelije" Darka Lukića u izvedbi HNK Ivana pl.Zajc Rijeka (većinom glasova)
Vanji Drachu za ulogu Domagoja Horvata u predstavi "Pauk i pepeljuga" Dejana Šorka u izvedbi Teatra u gostima (većinom glasova)
Jeleni Miholjević za ulogu Gradonačelnikove žene u predstavi "Anđeli Babilona" Mate Matišića Dramskog kazališta "Gavella" (većinom glasova)
Nagrada za scenografiju dodjeljuje se Dragi Turini za scenografiju u predstavi "Adam i Eva/Hrvatska rapsodija" HNK Osijek (jednoglasno
Nagrada za kostimografiju dodjeljuje se Mirjana Zagorec za kostimografiju u predstavi "Adam i Eva/Hrvatska rapsodija" HNK Osijek (jednoglasno)