Naslovnica / Marulićevi dani / 21. Marulićevi dani

21. Marulićevi dani

Poziv - prijava predstava za Festival hrvatske drame i autorskog kazališta 22. Marulićevi dani
U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta «Marulićevi dani», Festivalsko vijeće je na sjednici održanoj 7. lipnja 2011 . donijelo odluku da će se 22. «Marulićevi dani», održati u svom tradicionalnom terminu, odnosno u vremenu od 21. do 28. travnja 2012. te je za izbornicu ponovno imenovalo gospođu Gordanu Ostović, kazališnu kritičarku i urednicu emisije HR «Lica i sjene», iz Zagreba.

U skladu s odredbama Pravilnika:
- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. veljače 2011. godine, odnosno godine u kojoj je održan prethodni Festival i predstave koje će biti premijerno izvedene do 1. veljače 2012. odnosno tekuće godine u kojoj će se održati Festival.
- krajnji rok za prijave predstava je 5. siječnja 2012.; godine u kojoj se održava Festival.
- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu predstave, plakat i DVD predstave (ako ih kazalište ima), dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene do 1. veljače 2012. treba navesti datum i mjesto izvedbe; te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split.
- organizator i realizator Festivala Hrvatsko narodno kazalište Split za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu, te osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu.
Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.
Radi pravodobne pripreme i dolaska izbornice na predstavu, kazališta mogu odmah nakon ljetne pauze - čim prije - prijaviti svoje predstave i uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi u novoj kazališnoj sezoni za one predstave za koje su termini već utvrđeni a naknadno za one predstave za koje će se termini naknadno utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornica će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati termini. Kao podloga za uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornicom.
Prijave s prilozima dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 22. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1, na fax: 021 361 260, e.mail: rina@hnk-split.hr . Poziv je dostupan i na: www.hnk-split.hr .
Ravnatelj Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta «Marulićevi dani» v.d. intendanta HNK Split
Duško Mucalo, dipl. oec.